PRP – Vampyrlyft

En kombination av PRP och SkinPen PRP (Vampyrlyft) eller Platelet Rich Plasma är kroppens egna system för läkning och nybildning. Ditt blod består, förutom röda blodkroppar och plasma, av så kallade blodplättar. Dessa innehåller alla de tillväxtfaktorer som behövs för att reparera blodkärl, nervtrådar, hudceller och skapa nytt kollagen. Metoden har funnits i flera år i andra länder och har använts bland annat inom avancerad sårvård och idrottsmedicin.

Behandling

Microneedling i kombination med PRP innebär att en koncentrerad mängd blodplättar (trombocyterna) tas från ditt egna blod. Med hjälp av en centrifugmaskin skiljs plasma ut med mycket blodplättar från resten av plasman och röda blodkroppar. Den trombocytrika plasman appliceras därefter på huden under microneedlingbehandlingen. På så sätt behandlas huden med kroppens egna blodplättar för att få igång en läkningsprocess. Blodplättarna innehåller många olika tillväxtfaktorer som stimulerar huden till läkning.

Efter din behandling

Hållbarhet varierar men du kan räkna med 12-18 månader innan det är dags för nästa behandling. PRP är inget läkemedel utan ett koncentrat av dessa blodplättar som injiceras där din kropps egna förmåga inte räcker till. Nyproduktionen av kollagen är en långsam process, men redan efter någon vecka börjar du se en tydlig förbättring av lyster och spänst i huden. Det fulla resultatet ser du efter 4-6 månader. Det är naturligtvis viktigt att fortsätta att använda hemmaprodukter och en god hudvård.

Fördelar

  • Hudföryngring
  • Solskadad hud
  • Pigmentfläckar
  • Acneärr
  • Bristningar / Sträckmärken
  • Mörka ringar under ögonen

Nackdelar

Efter behandlingen kan du bli svullen och röd i ansiktet. Första dagarna efter behandling kan man uppleva svullnad, torrhet och rodnad.