Plasma IQ

Den stramar och lyfter upp huden med omedelbara resultat. Detta är idag den enda
behandlingsmetod på marknaden som framgångsrikt kan minska överskott av huden.

Behandling

Plasma IQ är en revolutionerande apparat som blivit populär för sin unika behandlingsmetod som bl.a kan utföra ögonlockslyft utan kirurgi. Maskinen använder en plasmaljus utrustning som med hjälp av gniststrålar skapar en kontrahering av huden och eliminerar överflödig hud. 

Den stramar och lyfter upp huden med omedelbara resultat. Detta är idag den enda behandlingsmetod på marknaden som framgångsrikt kan minska överskott av huden. Med en strömstyrka på 1400V så är Plasma IQ med sin unika teknologi en av de kraftfullaste Plasma pennorna som finns tillgängliga i världen idag.

Efter din behandling

Efter din behandling syns små brunaktiga prickar, som små sårskorpor, viss rodnad och svullnad uppstår. Andra till fjärde dagen ökar svullnaden något. På den fjärde eller femte dagen är svullnaden i princip borta och behandlat område är torrt och prickarna tydliga. Var rädd om skorporna. På den 5-8 dagen är huden fin igen med en lätt rodnad. Huden kan kännas öm 1-5 veckor. Du kommer få en broschyr med eftervårdsrekommendationer med dig hem. Då det är som nybildad hud är den extra känslig. Solning ska absolut undvikas samt SPF 50 ska användas vid risk för solexponering.

Fördelar

  • Icke invasiv.
  • Patient slipper genomgå operation.
  • Omedelbart resultat.
  • Vardagliga aktiviteter kan fortgå.

Nackdelar

Beroende på område kan det vara lite besvärligt med dessa små prickar av skorpor i området som är behandlat. Främst då i ansiktet som är synligt. Det kan även uppstå klåda som har sitt samband med läkningen av huden. Det kan i enstaka fall uppstå hyperpigmentering på behandlat område, där av behandlas med fördel ljus hy. Mörkare hy än 3 på FITZPATRICK Skala ska behandlas med försiktighet.