Fillers

Fyll ut linjer och rynkor, samt skapa volym, till exempel i haka och läppar, och för att framhäva ansiktets definition och lyfta områden som hakan och käklinjen.

Vad är filler?

Fillers består av Hyaluronsyra som är ett fuktbindande sockermolekyl. Detta förekommer helt naturligt i kroppen. Det är kollagen och hyaluronsyra som upprätthåller hudens lager och struktur och medverkar till att ge huden volym och fukt. Med åldern minskar den egna Hyaluronsyran och huden blir slappare. Det uvisar sig då i rynkor och tunnare hud.

I dag används fillers med hyaluronsyra inte bara för att fylla ut linjer och rynkor, utan även för att skapa volym, till exempel i haka och läppar, och för att framhäva ansiktets definition och lyfta områden som hakan och käklinjen. För att kunna leverera dessa nya användningssätt har Galderma utvecklat världens bredaste sortiment av hyaluronsyrabaserade fillers som bygger på två kompletterande tekniker – NASHA™ och OBT™1 Med olika tekniker och gelkonsistenser har behandlare alla verktyg de behöver för att kunna förse sina kunder med individanpassade resultat.

Restylane

När Restylane lanserades för över 20 år sedan, var den världens första icke-animaliska filler med stabiliserad hyaluronsyra, skapad för pålitliga estetiska behandlingar med bevisad säkerhet. Sedan dess har Galderma fortsatt utveckla innovativa fillerprodukter för huden.

För att kunna leverera dessa nya användningssätt har Galderma utvecklat världens bredaste sortiment av hyaluronsyrabaserade fillers som bygger på två kompletterande tekniker – NASHA™ och OBT™1 Med olika tekniker och gelkonsistenser har behandlare alla verktyg de behöver för att kunna förse sina kunder med individanpassade resultat.

Restylane Skinbooster

I takt med att vi åldras, eller till följd av påfrestande miljöer, går vår hud igenom förändringar som påverkar dess utseende, såsom nedbrytning av hudens struktur, förlust av elasticitet och uppkomsten av fina linjer och rynkor. För att behandla dessa förändringar har Restylane utvecklat Restylane Skinboosters.

Fördelar

Fyller ut rynkor och skapar volym

Nackdelar

Vid fel injektionsteknik kan filler migrera och lägga sig på stället det ej var tänkt från början. Filler kan komma i ett blodkärl och oklusion kan uppstå vilket är ovanligt, men man ska känna till detta. Skulle detta sker finns akutläkemdel på klinken för att kunna ta hand om en sådan situation.