Antirynkbehandling

Botulinumtoxin typ A är ett läkemedel som tillfälligt slappnar av muskulaturen. Man förlamar inte muskeln som många tror.

Botulinumtoxin typ A används bland annat för att behandla rynkor i ansiktet men kan även behandlas svettningar, migrän, tandgnissel mm.
Resultaten börjar synas efter ca 4-5 dagar och full effekt efter 2-3 veckor.

Behandling

Behandling är relativt riskfritt och varar i ca 3-4 månader men kan variera beroende på hur aktiv kunden är. Botulinumtoxin typ A-injektioner är en populär metod bland våra kunder som vill föryngra sig och uppnå en mer ungdomlig hud. En liten mängd injiceras med en ytterst tunn nål i det område som skall behandlas. Behandlingen tar ca 30 minuter.

Efter din behandling

Efter 2-3 veckor ingår det ett kostnadsfritt återbesök för att eventuellt justera och vid behov fylla på med ytterligare preparat.

Fördelar

Rynkor och fina linjer slätas ut. Huden får ett mer utslätande utseende. Porsammandragande samt minskad talgproduktion. Muskelavslappnande vilket kan hjälpa mot spänningsvärk i käkar och huvudvärk.

Nackdelar

Olika lång hållbarhet av behandlingen relaterat till muskeaktivitet och förbränning. Det kan uppstå blåmärken på injektionsstället samt vid mycket ovanliga fall, hudinfektion. Botulinumtoxin typ A kan även migrera till andra muskelgrupper, där av är det viktigt att följa eftervårdsråd din behandlare ger efter besöket.