PRF – Behandlingar

Information kommer snart.

Behandling

PRF är injicerbart Platelet Rich Fibrin och är en andra generationens koncentrat av blodplättar och som inte använder sig av antikoaguleringsmedel och aktivator. PRF omvandlas till gel direkt efter injektion och fungerar därför som en filler. PRF består av ett nätverk av cytokiner, glykemiska kedjor och strukturella glykoproteiner som alla hålls samman av en långsam, naturligt polymeriserad och därmed jämnt strukturerad fibrinmatris. De synergistiska effekterna på läkningsprocessen för dessa biokemiska komponenter är välkända. Man kan tänka på PRF som en «blodbplättsgel» som kan användas som ett «helande koncentrat» Områden som kan behandlas är

  • Håravfall
  • Tear trough
  • Sår och ärr
  • Läppar
  • Nasolabiala
  • Käklinjen

 

Efter din behandling

Svullnad kan uppstå efter behandling  och i vissa fall blåmärken om något kärl eventuellt skadats vid behandling, vilket är ofarligt. Vi arbetar med Canulla under ögon, i nasolabiala veck, käklinje mm. Canulla  är en trubbig kanyl för att minimera risk för blåmärke och onödig svullnad. Även vass kanyl används vid injektioner i huden, det kan medföra små blåmärken, men oftast inte.

Som vanligt vid estetiska injektioner så ska du inte ta på de ställen där instickshålet är gjort, detta för att minska risk för infektion. Undvik hård träning, sol, solarium eller annat ansträngande det första dygnet.

Fördelar

PRF är en helt naturlig behandling och har absolut inga biverkningar. Detta eftersom vi använder tillväxthormoner från patientens egna blod, utan några tillsatser. Det föreligger ingen risk för allergier eller andra komplikationer då allt vi injicerar kommer från patienten själv. PRF bygger volym och kan hålla längre än syntetiska fillers efter upprepad behandling. PRF blir jämnt och fint utan klumpar och ger en sund lyster. Behandlingen kostar betydligt mindre än vanliga fillers och många tycker att det är en stor fördel att använda kroppseget material. Det kan behövas en serie på 1-4 behandlingstillfällen för ett bra resultat. Efter det kan det vara lagom med någon påfyllnad efter cirka 6-8 månader.

Nackdelar

Viss svullnad efter behandling. Risk för mindre blåmärken. Rodnad i hud vid exempelvis vampyrlyft. För bästa resultat kan det behövas mer än 1 behandling. Särskilt vid Tear Trough.