Microbotox

Detta är en teknik där man späder ut Botulinumtoxin typ A och blandar med exempelvis hyaluronsyra eller/och vitamin samt serum. Huden blir mer ungdomlig och mer uppfräschat utan den klassiska stelheten som en vanlig botoxbehandling ger.

Behandling

Den blandning jag använder mig av är Hyaluronsyra, Boulinumtoxin typ A, natriumklorid och IS Superserum Advance +. Detta blandas i en liten behållare som har ett huvud med 20 små tunna nålar som precis penetrerar dermis. Sedan ”stämplas” hela ansiktet med lösningen. Detta ger en utslätande effekt utan att påverka mimiken eller minska muskelaktivtet. Däremot får man antirynkeffekt i form av uppstramning då Botulinimtoxinet når de muskeländar som fäster mot huden. Viktigt att inte vidröra ansiktet med händerna efter behandling då huden är penetrerad med flertalet små microstick som behöver läkas ihop.

Efter din behandling

Viktigt att tänka på rena rutiner så som rent örngott vid sänggående, inte ta på ansiktet med orena händer eller använda produkter som inte är precis nyöppnade. Detta gäller de första 12 timmarna för att minimera risk för att någon form av bakterie angriper huden som nu har en massa microskador för att starta igång en kontrollerad inflammatorisk process.

Fördelar

Huden blir mer ungdomlig och mer uppfräschat utan den klassiska stelheten som en vanlig Botulinimtoxinbehandling ger. Resultat håller i ca 3 månader, något kortare än traditionell Toxinbehandling.

Nackdelar

Med denna metod kan du ej få helt utslätande av t.ex argrynka eller panna eftersom man med denna metod inte går in i muskeln. Man kan komplettera med en vanlig traditionell botoxbehandling just för argrynka och panna. Kan uppstå rodnad i huden efter behadling relaterat till alla små microstick.