Behandling

PRF är injicerbart Platelet Rich Fibrin och är en andra generationens koncentrat av blodplättar och som inte använder sig av antikoaguleringsmedel och aktivator. PRF omvandlas till gel direkt efter injektion och fungerar därför som en filler. PRF består av ett nätverk av cytokiner, glykemiska kedjor och strukturella glykoproteiner som alla hålls samman av en långsam, naturligt polymeriserad och därmed jämnt strukturerad fibrinmatris. De synergistiska effekterna på läkningsprocessen för dessa biokemiska komponenter är välkända. Man kan tänka på PRF som en «blodbplättsgel» som kan användas som ett «helande koncentrat» Områden som kan behandlas ärmation kommer snart

Efter din behandling

Svullnad kan uppstå efter behandling  och i vissa fall blåmärken , vilket är ofarligt. Även vass kanyl används vid injektioner i huden, det kan medföra små blåmärken, men oftast inte.

Som vanligt vid estetiska injektioner så ska du inte ta på de ställen där instickshålet är gjort, detta för att minska risk för infektion.

Undvik hård träning, sol, solarium eller annat ansträngande det första dygnet. Det går bra att sminka sig dagen efter när instickshål läkt igen, men tänk på att alltid använda rena borstar eller annat vid makeup.

Fördelar

PRF är en helt naturlig behandling och har absolut inga biverkningar. Detta eftersom vi använder tillväxthormoner från patientens egna blod, utan några tillsatser. Det föreligger ingen risk för allergier eller andra komplikationer då allt vi injicerar kommer från patienten själv. 

Nackdelar

Rodnad, svullnad första dagen eller dagarna, Första timmarna upplever många att det känns som solbränna. Kan bli enstaka blåmärken beroende på hur djupt man man går ner i huden vid microneedling.